Gå til hovedindhold

Shopping & gastronomi

Frederiksberg er stedet, hvor du finder en række af hovedstadens bedste butikker og spisesteder.

Indhold

  Du kan for eksempel tage turen ned ad de tre centrale forretningsstrøg Gammel Kongevej, Falkoner Allé og Godthåbsvej, eller slå vejen forbi Frederiksberg Centret lige ved Frederiksberg Metro Station.

  Her finder du blandt andet nogle af landets førende møbelforretninger, livsstilsbutikker samt modebutikker for mænd, kvinder og ikke mindst børn. Hvis du derimod har lyst til at udforske dine gastronomiske sanser, så ligger her også traditionsrige specialforretninger som Slagter LundReinh Van Hauens Bageri og konceptbutikker som Meyers Deli og Peter Beier Chokolade.

  Frederiksberg er i det hele taget et mekka for madelskere. Her er et meget stort og varieret udbud af caféer, restauranter og spisesteder med mad fra alle verdenshjørner. Lige fra traditionel dansk mad i de små familiehaver på Pile Allé til fransk, italiensk og japansk. Maden findes i alle kategorier fra Michelin-restauranten Formel B på Vesterbrogade 182 til rigtig gode take-aways, hvor du for eksempel kan købe en sandwich eller tapas til en picnic i en af Frederiksbergs grønne oaser.

  Værnedamsvej er også et besøg værd, hvis man er på udkig efter sansemættede oplevelser. På vejen, der også kaldes lille Paris finder man sydlandsk storbystemning og mange specialforretninger og flotte fødevarebutikker, der bugner af det bedste indenfor kød, fisk, ost, brød og grøntsager.

  Frederiksberg huser også de historiske bygninger, hvor Royal Copenhagen indtil 2004 producerede porcelæn. Komplekset er i dag omdannet til boliger, men der er stadig mulighed for at gøre et kup i Royal Copenhagens fabriksbutik på Søndre Fasanvej 9, hvor der er tilbud på især 2. sorteringsvarer. Georg Jensen har i øvrigt butik samme sted.

  I mange år har der på lørdage fra april til oktober været afholdt et af hovedstadens største loppemarkeder bag Frederiksberg Rådhus (Loppetorv på Frederiksberg) I øjeblikket er pladsen bag rådhuset ved at blive omdannet til et rekreativt område, og loppemarkedet afholdes i en mindre skala foran rådhuset. Pladsen bag rådhuset står færdig i efteråret 2024 og fra foråret 2025 rykker det store loppemarked ind her. 

  God fornøjelse!