Grønne oaser

Få inspiration til at gå på opdagelse i Frederiksbergs grønne åndehuller.

Indhold

    Der er mange grunde til, at Frederiksberg bliver kaldt hovedstadens grønne hjerte. Her er der masser af parker, grønne områder og pladser – det er det perfekte sted at sætte tempoet ned og nyde et øjebliks ro. Her guider vi dig til nogle af de skønneste grønne områder i byen.

    Frederiksberg Have

    Frederiksberg Slotshave er et af hovedstadens største og mest attraktive åndehuller. Ved hovedindgangen for enden af Frederiksberg Allé byder statuen af Kong Frederik VI (udført af H.W. Bissen 1858) velkommen til den mere end 300 år gamle have, hvis nuværende engelsk-inspirerede romantiske præg med snoede stier, kanaler - hvor man kan sejle rundt i robåd - og prægtige træer stammer fra omkring år 1800. 

    På samme tid (1802) blev Apistemplet opført efter tegning af maleren og arkitekten Nicolai Abildgaard. Templet ligger ved grænsen til Zoo med front mod Frederiksberg Have. Lige i nærheden kan man kigge ind til elefanterne i Zoo.

    I 2004 blev det kunstige vandfald på Kildeøen genetableret, og netop vandfaldet var oprindelig set anlagt som en del af den romantiske have. Ikke langt derfra er Det Kinesiske Lysthus at finde, som også ligger på en af øerne i Frederiksberg haves kanalsystem. Huset blev specielt benyttet af Frederik den VI's familie ved teselskaber.

    Hvert år til Sankthans er haven også samlingssted for titusindvis af mennesker, der samles om taler, fællessang, musik og bål ved søen foran slottet.

    Læs mere om Frederiksberg Have

    Åbent: 

    Afhængig af årstiden, men haven åbner kl. 6 og lukker ca. en time efter solnedgang.

    Kanalbådene: Maj-september: man-fre 10-17, lør,søn 12-18, hvis vejret tillader det ! Tlf. 38 11 44 32 

    Søndermarken

    Søndermarken er anlagt samtidig med Frederiksberg Have og samlet udgør de to haver et af Nordeuropas største parkområder beliggende i bymæssig bebyggelse.  

    Søndermarken har været åben for offentligheden siden 1852 og lagde engang plæner til både politiske forsamlinger og demonstrationer. I dag bruges haven, som er præget af bakkede landskaber og vilde planter blandet med plæner og plejede træer flittigt af både løbere og gående og mange, der slår sig ned i græsset for at slappe af.

    Søndermarken huser også den underjordiske udstillingshal Cisternerne.

    Fri adgang døgnet rundt.

    Landbohøjskolens Have

    Haven er anlagt i 1858 samtidig med opførelsen af fakultetet (den tidl. Landbohøjskole). Haven byder i foråret og frem til det tidlige efterår på et væld af blomster, hvor de mange eksotiske træer og lægeplanter kan fremhæves. 

    Bülowsvej 17-19. Åbent: Hver dag året rundt (undt. juleaften og nytårsaften) fra solopgang til solnedgang. 
    Tlf. 35 33 21 82

    Læs mere om Landbohøjskolens Have

    Frederiksberg Runddel

    Danner om vinteren (dec.-feb.) rammen om en kunstig anlagt skøjtebane. Læs mere her

    Det Kgl. Danske Haveselskabs Have & Brøndsalen

    Det Kgl. Danske Haveselskabs Have fik sin nuværende placering ved Pile Allé og Frederiksberg Runddel tilbage i 1884. Med sine snirklede stisystemer og mangfoldige blomster, buske og træer er denne gamle have en perle midt i storbyen. Sommeren igennem er haven rammen om forskellige arrangementer. 

    I selve haven ligger den smukke Brøndsal, der blandt andet benyttes til udstillinger og koncerter. 

    Åbent: Der er adgang til haven alle ugens dage fra solopgang til solnedgang.

    Nærmere oplysninger: Det Kgl. Danske Haveselskab, http://www.kglhaveselskab.dk

    Lindevangsparken

    Foruden et flor af blomster sommeren igennem, så byder Lindevangsparken på en stor legeplads med udfoldelsesmuligheder for de 0-15 årige. Derudover findes bold- og rulleskøjtebane samt soppebassin for de mindste i varme perioder. 

    Rosenhaven 

    Med indgang fra Allégade 20 findes en smukt anlagt rosenhave afskærmet fra byens trafik og støj. 

    Søfrontparken ved Sankt Jørgens Sø 

    Ved Sankt Jørgens Sø er der etableret et rekreativt areal på ca. 7000 m2. I parkens "point de vue" ved Svineryggen, er der etableret en smuk plads med granitstenstrappeanlæg mod Sankt Jørgens Sø. 

    Den grønne sti (cykel-/gangsti)

    Diagonalt gennem Frederiksberg er der etableret en cykelrute og gangsti. Stiprojektet omfatter ca. 9 km fra Lyngbyvej i nord over Nørrebro gennem Frederiksberg til Valby i vest. 

    Temahaver i Solbjerg Parkkirkegård 

    Som led i omdannelsen af Solbjerg Kirkegård til parkkirkegård, er der etableret en række temahaver i kirkegårdens vestlige del. Foreløbigt kan den besøgende opleve fem forskellige havetemaer i parkområdet: "Dufthave", "Bibelhave", "Sommerfuglehave", "Dahliahave" og "Vandhave". 

    Byhave ved KU.BE

    Ved kultur- og bevægelseshuset KU.BE er der anlagt et smukt kuperet terræn, med snoede stier, varieret beplantning, afskærmede opholdspladser og legeredskaber.

    Legepladser

    Frederiksberg har 18 offentlige legepladser. Mange af de offentlige legepladser ligger i tilslutning til grønne arealer, der er velegnede til ophold og rekreation. Legepladserne skal være så udfordrende, varierede og sikre som muligt, ligesom tilgængeligheden også bliver vægtet højt.

    Få et overblik over de offentlige legepladser på Frederiksberg

    Motionspladser

    Frederiksberg Kommune vægter motion i det fri højt. Kommunen opstiller derfor løbende motionsredskaber flere steder i byen i forbindelse med grønne områder og løberuter.

    Få et overblik over motionspladser på Frederiksberg