Seværdigheder

Få inspiration til at udforske Frederiksbergs mange attraktioner.

Indhold

  Zoologisk Have 

  Vidste du, at der i Zoo er ca. 4.500 dyr fordelt på 233 arter ? Zoo er landets største kulturinstitution med ca. 1,4 millioner gæster årligt. Haven rummer flere spektakulære anlæg blandt andet Den arktiske Ring, Elefanthuset tegnet af den engelske arkitekt Norman Foster og Pandaanlægget tegnet af BIG. Zoo har også et stort savannelandskab på 1½ hektar, hvor man i et særligt hus i udkanten kan se flodhestene under vandet. Dertil kommer Børnezoo, Tropezoo og Zoo-tårnet med byens bedste udsigt. 

  Zoo
  Roskildevej 32
  2000 Frederiksberg
  www.zoo.dk

  Frederiksberg Kirke 

  Let tilbagetrukket fra trafikken ved Frederiksberg Runddel knejser den hollandsk inspirerede Frederiksberg Kirke med sine otte tagfelter og slanke spir. Kirken blev opført i 1734 af arkitekt Felix Dusant, og interiøret bærer præg af påvirkningen fra nederlandsk renæssance.

  Som en række af Frederiksbergs øvrige kirker, benyttes Frederiksberg Kirke også til koncerter. 

  Kirken er åben alle dage mellem 8-17. 

  Frederiksberg Kirke
  Pile Allé 3, v/Frederiksberg Runddel
  2000 Frederiksberg
  Frederiksberg Kirkes hjemmeside

  Royal Copenhagen 

  Flere af den verdensberømte porcelænsfabriks bygninger blev omdannet til boliger i perioden 2005‑09 i kombination med nybyggeri. Nogle af bygningerne huser også en del af Copenhagen Business School, men man kan stadigvæk besøge Fabriksbutikken, der altid har gode tilbud på 2.-sorterings varer. 

  Fabriksbutikken 
  Søndre Fasanvej 9 
  2000 Frederiksberg
  Se åbningstider

  Georg Jensen 

  Georg Jensen er verdensberømt for sit design indenfor bl.a. smykker, bestik og ure. Virksomheden har en fabriksbutik på Frederiksberg med især udgåede produkter til en rimelig pris. 

  Butikken 
  Søndre Fasanvej 9 
  2000 Frederiksberg
  Se åbningstider

  Frederiksberg Rådhus 

  Frederiksberg Rådhus er bygget i årene 1942-53. Rådhuset rummer - foruden administrationslokaler - en Rådhushal, Festsal, Bryllupssal, og i kælderen er indrettet et Stadsarkiv med adgang for publikum. Fra Rådhustårnet, der hæver sig 60 meter over gadeniveau, er der en enestående udsigt over Frederiksberg, København og Øresundsbroen. 

  Frederiksberg Rådhus
  Smallegade 1-3
  2000 Frederiksberg

  Rundvisninger på Frederiksberg Rådhus

  Der er fast rundvisning på rådhuset den første lørdag i hver måned. Kl. 12 kan du komme en tur ned i Kommandocentralen under rådhuset. Kl. 13 vil en rådhusbetjent vise dig rundt på selve rådhuset. Du vil blandt andet komme ind i kommunalbestyrelsens mødesal, bryllupssalen og en tur op i rådhustårnet, hvor du kan nyde den smukke udsigt over byen. 

  Rundvisningerne starter foran rådhusets hovedindgang, og der er fri entré. Rundvisningerne foregår på dansk.

  I sommerferien – juni, juli og august måned – afholdes der ikke rundvisninger på Frederiksberg Rådhus. Undtaget er også de måneder, hvor lørdagen falder sammen med en helligdag, da rådhuset holder lukket.

  Større grupper (for eksempel skoleklasser) som ikke har mulighed for at komme en lørdag, kan skrive til Frederiksberg Kommune på ri@frederiksberg.dk for en eventuel særrundvisning.

  Frederiksberg Stadsarkiv

  Se stadsarkivets åbningstider

  Frederiksberg Slot 

  Frederiksberg Slot er opført i perioden 1699-1735 og tjente i en periode frem til midten af 1800-tallet som sommerresidens for kongefamilien. Slottet er siden 1869 anvendt som hjemsted for Hærens Officersskole. 

  Slottet og den tilhørende Frederiksberg Slotskirke, karakteriset med sine imponerende stukarbejder, rummer en række seværdigheder som for eksempel loftsmalerier, det elegante marmorbad med hemmelig adgangstrappe og prinsessernes pandekagekøkken m.v. 

  Frederiksberg Slot
  Roskildevej 28
  2000 Frederiksberg

  Læs mere om rundvisninger på Frederiksberg Slot

  Forum 

  Forum danner rammen om udstillinger, koncerter og andre arrangementer. Forum lever op til alle moderne krav til en multifunktionshal. 

  Forum
  Julius Thomsens Plads 1
  1925 Frederiksberg C 
  www.forumcopenhagen.dk  

  Metronomen 

  Metronomen i Aksel Møllers Have blev opført som et nyt kultur- og udstillingshus på Frederiksberg i Kulturbyåret 1996. 

  Huset er i dag et musik- og koncerthus. 

  Metronomen
  Godthåbsvej 33
  2000 Frederiksberg
  Metronomens hjemmeside

  KU.BE

  KU.BE er 3800m2 mødested for byens borgere, der udforsker grænserne mellem kultur, sundhed og bevægelse. I KU.BE kan du opleve koncerter og teater, sætte din fysiske formåen på prøve, høre foredrag og meget meget mere.

  KU.BE
  Dirch Passers Allé 4 
  2000 Frederiksberg
  KU.BEs hjemmeside

  Frederiksberg Svømmehal

  OBS: Svømmehallen er pt. lukket pga. renovering.

  Frederiksberg Svømmehal har både stort og lille svømmebassin, et særligt bassin for spædbørn, varmtvandsbassin, samt en 110 meter lang indendørs vandrutschebane. Desuden vipper, tørluft, dampbad samt solarier. Svømmehallens stolthed er et lækkert kurbadsområde, der tilbyder spabad, aroma-dampbade, elmassagestole, tempelbruser, saltbassin m.m.

  En hyggelig separat svømmehal er åben for familier med børn hver weekend med vandtemperatur på 30°C. Endvidere er der et motions- og aerobiccenter på 950 m2 med udsigt ud over svømmehallen. I huset findes desuden massør, zoneterapeut, øreakupunktør, fodpleje samt dame- og herrefrisør - ligesom der er solterrasse til fri afbenyttelse hele sommeren på entrébillet.

  Særligt kendt er Frederiksberg Svømmehal for sine store mosaikbilleder udført af Vilhelm Lundstrøm.

  Frederiksberg Svømmehal
  Helgesvej 29
  2000 Frederiksberg 
  Frederiksberg Svømmehals hjemmeside

  Flintholm Svømmehal

  Flintholm Svømmehal er en af landets mest moderne svømmehaller.

  Der er i alt 8 baner i 25 meter bassinet. Bassinet er 27 grader, har udspringsskamler samt en let skrånende bund der måler 135 centimeter i den lave ende og 200 centimeter i den dybe ende.

  I familieområdet finder du et 0,9 meter dybt familiebassin, to vandrutsjebaner og et soppebassin til babyfamilier som er 0,2 meter dyb i den lave ende og 0,5 meter i den dybe ende. Her er også et caféområde, hvor I fx kan nyde en is, vand eller en kop kaffe sammen. Lufttemperaturen i Familieområdet er 29 grader.

  Flintholm Svømmehal
  Bernhard Bangs Alle 41
  2000 Frederiksberg
  Flintholm Svømmehals hjemmeside

  Oplevelsesruter på Frederiksberg 

  Som inspiration til ture på Frederiksberg har Stadsarkivet udarbejdet 3 forskellige rutekort på Frederiksberg - se gåruterne på Stadsarkivets hjemmeside