UDSTILLING

Årets udstilling i Cisternerne: Start Again the Lament af Taryn Simon

Søndag den 17. marts åbner Cisternerne nye udstilling - en lydinstallation, der udforsker sorgens anatomi, og hvordan vi sørger såvel kollektivt som individuelt.

14. mar. 2024

Indhold

  Op gennem historien og frem til i dag har der været professionelle sørgende, som af de efterladte bliver givet autoriteten til at træde ind i, forhandle og forme deres oplevelse af tab. Klagesangen er en offentlig fremførelse af fortvivlelsen.

  I Start Again the Lament udforskes klagesange og sorgritualer fra forskellige dele af verden - fra de nordalbanske klagesange, der græder sorgens “uudtalte ord” og Wayuu-klagesange, som sikrer sjælens passage til Mælkevejen, til de græske epirotiske klagesange, som forbinder livet med dets efterliv, og yazidiske klagesange, som kortlægger forflytningen og eksilets topografi. 

  Ved at integrere de lydlige ritualer med Cisternernes arkitektur og akustiske efterklang, udforsker Start Again the Lament, hvordan vi håndterer sorg, og hvem vi vælger til at guide os igennem den.

  Om udstillingen

  Dato: 17. marts 2024 - 30. november 2024

  Sted: Cisternerne, Søndermarken overfor Frederiksberg Slot

  Entré: 90-115. kr. Køb billet

  Om Taryn Simon

  Taryn Simon (f. 1975) er en multidisciplinær kunstner, der arbejder med fotografi, tekst, skulptur og performance – ofte i kombination. Gennem sin kunstneriske praksis retter Simon vores blik mod skjulte eller utilgængelige systemer for at afsløre underliggende strukturer, og hvordan de påvirker vores adfærd – både kollektivt og individuelt.