Shopping & gastronomi

Frederiksberg er stedet, hvor du finder en række af hovedstadens bedste butikker og spisesteder. Du kan for eksempel tage turen ned ad de tre centrale forretningsstrøg Gammel KongevejFalkoner Allé og Godthåbsvej eller slå vejen forbi Frederiksberg Centret lige ved Frederiksberg Metro Station.

Her finder du blandt andet nogle af landets førende møbelforretninger, livsstilsbutikker samt modebutikker for mænd, kvinder og ikke mindst børn. Hvis du derimod har lyst til at udforske dine gastronomiske sanser, så ligger her også traditionsrige specialforretninger som Slagter LundReinh Van Hauens Bageri og nyskabende konceptbutikker som Meyers Deli og Peter Beier Chokolade.

Frederiksberg er i det hele taget et mekka for madelskere. Her er et meget stort og varieret udbud af caféer, restauranter og spisesteder med mad fra alle verdenshjørner. Lige fra traditionel dansk mad i de små familiehaver på Pile Allé til fransk, italiensk og japansk. Maden findes i alle kategorier fra Michelin-restauranten Formel B på Vesterbrogade 182 til rigtig gode take-aways, hvor du for eksempel kan købe en sandwich eller tapas til en picnic i en af Frederiksbergs grønne oaser.

Værnedamsvej er også værd at bide mærke i, hvis man er på udkig efter sansemættede oplevelser. Her finder man sydlandsk storbystemning og mange flotte fødevarebutikker, der bugner af det bedste indenfor kød, fisk, ost, brød og grøntsager.

Frederiksberg huser også de historiske bygninger, hvor Royal Copenhagen indtil 2004 producerede porcelæn. Komplekset er i dag omdannet til boliger, men der er stadig mulighed for at gøre et kup i Royal Copenhagens fabriksbutik på Søndre Fasanvej 9, hvor der er tilbud på især 2. sorteringsvarer. Georg Jensen har i øvrigt butik samme sted.

På lørdage fra april til oktober afholdes et af hovedstadens største loppemarkeder bag Frederiksberg Rådhus, men er du mere til kunstgallerier og antikvitetsforretninger, så kan Frederiksberg også byde på det. 

For en opdateret liste over alle spisesteder på Frederiksberg, besøg da hjemmesiden www.aok.dk.

God fornøjelse!