Seværdigheder

Zoologisk Have 

Vidste du, at der i Zoo er ca. 4.500 dyr fordelt på 233 arter ? Zoo er landets største kulturinstitution med ca. 1,4 millioner gæster årligt. De senere år er flere nye spektakulære anlæg opført - senest Den arktiske Ring, og tidligere et nyt elefanthus tegnet af den engelske arkitekt Norman Foster. Inden da blev et stort savannelandskab på 1½ hektar indviet, hvor man i et særligt hus i udkanten af denne, kan se flodhestene under vandet. Dertil kommer de gamle kendinge som Børnezoo, Tropezoo og Zoo-tårnet med byens bedste udsigt. 

Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Åbent: Nov., dec., jan. og feb.: Alle dage kl. 10-16.
Marts: Hverdage kl. 10-16 samt lør.-, søn.- og helligdage fra kl. 10-17.
April og maj samt sept.: Hverdage kl. 10-17 samt lør-, søn- og helligdage fra kl. 10-18. 
Juni, juli og august: Alle dage kl. 10-18. Dog 27. juni - 9. august kl. 10-20 
Okt.: Alle dage fra kl. 10-17. Entré. 

Tlf. 72 20 02 00 eller 72 20 02 80 (Information) www.zoo.dk

Frederiksberg Kirke 

Let tilbagetrukket fra trafikken ved Frederiksberg Runddel knejser den hollandsk inspirerede Frederiksberg Kirke med sine otte tagfelter og slanke spir. Kirken blev opført i 1734 af arkitekt Felix Dusant, og interiøret bærer præg af påvirkningen fra nederlandsk renæssance.

Som en række af Frederiksbergs øvrige kirker, benyttes Frederiksberg Kirke også til koncerter. 

Kirken er åben alle dage mellem 8-17. 

v/Frederiksberg Runddel
Yderligere oplysninger: Frederiksberg Kirke, Pile Allé 3, 2000 Frederiksberg. 
Tlf. 33 21 39 37, www.frederiksbergkirke.dk 

Royal Copenhagen 

Den verdensberømte porcelænsfabrik er flyttet fra Frederiksberg, men man kan dog stadigvæk besøge Fabriksbutikken, der altid har gode tilbud på 2.-sorterings varer. 

Fabriksbutikken 
Søndre Fasanvej 9 
Åbent: Man-fre. kl. 10-18, lør. kl. 10-15 

Georg Jensen 

Georg Jensen er verdensberømt for sit design indenfor bl.a. smykker, bestik og ure. Virksomheden har en fabriksbutik på Frederiksberg med især udgåede produkter til en rimelig pris. 

Butikken 
Søndre Fasanvej 9 
Åbent: Man-fre. kl. 10-18, lør kl. 10-15

Frederiksberg Rådhus 

Frederiksberg Rådhus er bygget i årene 1942-53. Rådhuset rummer - foruden administrationslokaler - en Rådhushal, Festsal, Bryllupssal, og i kælderen er indrettet et Stadsarkiv med adgang for publikum. Fra Rådhustårnet, der hæver sig 60 meter over gadeniveau, er der en enestående udsigt over Frederiksberg, København og Øresundsbroen. 

Smallegade 1-3 

Åbent: Der er fast rundvisning den første lørdag i hver måned kl. 13. 

Start foran Rådhusets Hovedindgang. Særrundvisning efter aftale ved henvendelse til Frederiksberg Kommune på tlf. 38 21 21 26 

Frederiksberg Stadsarkiv

Man & tor. kl. 13-17, tir. og ons. kl. 12-16, fre. kl. 9-13. 
Tlf. 38 21 21 49 

Frederiksberg Slot 

Frederiksberg Slot er opført i perioden 1699-1735 og tjente i en periode frem til midten af 1800-tallet som sommerresidens for kongefamilien. Slottet er siden 1869 anvendt som hjemsted for Hærens Officersskole. 

Slottet og den tilhørende Frederiksberg Slotskirke karakteriset med sine imponerende stukarbejder, rummer en række seværdigheder som for eksempel loftsmalerier, det elegante marmorbad med hemmelig adgangstrappe og prinsessernes pandekagekøkken m.v. 

Roskildevej 28. 

Rundvisning den sidste lørdag i måneden kl. 11 og kl. 13. Entré. 
Ingen rundvisninger i juli eller december måned. Særbesøg efter aftale. 
Tlf. 36 13 26 00. www.frederiksbergslot-frbslot.dk  

Forum 

Forum er året rundt rammen om udstillinger, koncerter, loppemarked og mange andre arrangementer. Forum lever op til alle moderne krav til en multifunktionshal. 

Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg C 
Tlf. 32 47 20 00, info@forumcopenhagen.dkwww.forumcopenhagen.dk  

Loppetorv 

På lørdage fra april til oktober er der bag Frederiksberg Rådhus mulighed for at gøre et røverkøb på et af hovedstadens største loppetorve. 

Møstings Hus 

Et af hovedstadens mest bemærkelsesværdige små udstillingshuse ligger på Frederiksberg, umiddelbart op til Frederiksberg Have. Huset, der var sommerbolig for Frederik IV's finansminister, Johan Sigismund Møsting, blev ved Smallegades udvidelse i 1959 nedrevet fra dets oprindelige placering, men blev i 1976 genopført på den nuværende adresse. 

Andebakkesti 5 

Åbent: Ved udstillinger tir.- søn. kl. 11-16.  Ved andre arrangementer: se det enkelte arrangement. 
Tlf. 69 13 80 90

Metronomen 

Metronomen i Aksel Møllers Have blev opført som et nyt kultur- og udstillingshus på Frederiksberg i Kulturbyåret 1996. 

Huset bruges i dag især til koncerter og afspejler samtidig dansk byggeri og byfornyelses formåen. 

Godthåbsvej 33 

Åbent: Se det enkelte arrangement 
Læs mere om Metronomen her.

KU.BE

KU.BE er 3800m2 mødested for byens borgere, der udforsker grænserne mellem kultur, sundhed og bevægelse. I KU.BE kan du opleve koncerter og teater, sætte din fysiske formåen på prøve, høre foredrag og meget meget mere.

Dirch Passers Allé 4 
Læse mere om KU.BE her.

Frederiksberg Svømmehal

Frederiksberg Svømmehal har både stort og lille svømmebassin, et særligt bassin for spædbørn, varmtvandsbassin, samt en 110 meter lang indendørs vandrutschebane. Desuden vipper, tørluft, dampbad samt solarier. Svømmehallens stolthed er et lækkert kurbadsområde, der tilbyder spabad, aroma-dampbade, elmassagestole, tempelbruser, saltbassin m.m.

En hyggelig separat svømmehal er åben for familier med børn hver weekend med vandtemperatur på 30°C. Endvidere er der et motions- og aerobiccenter på 950 m2 med udsigt ud over svømmehallen. I huset findes desuden massør, zoneterapeut, øreakupunktør, fodpleje samt dame- og herrefrisør - ligesom der er solterrasse til fri afbenyttelse hele sommeren på entrébillet.

Særligt kendt er Frederiksberg Svømmehal for sine store mosaikbilleder udført af Vilhelm Lundstrøm.

Helgesvej 29, 2000 Frederiksberg 
Billetsalg: Man.-fre. kl. 7-20, lør. kl. 7-15, søn.- & helligdage kl. 9-15. Bassinet lukker en halv time senere.

De enkelte faciliteter har forskellige åbningstider, og der kan være lukkeperioder pga. vedligeholdelse o.lign.. Se svømmehallens hjemmeside eller ring til servicetelefonen.

Tlf. 38 14 04 00, http://svoemmehal.frederiksberg.dk/

Oplevelsesruter på Frederiksberg 

Som inspiration til ture på Frederiksberg er der udarbejdet 3 forskellige rutekort på Frederiksberg. Derudover er der udarbejdet to slentreruter, hvortil man kan downloade en guidet audiowalk - se her.