Metronomen - musikken og musikernes hus

Flere og flere arrangerer koncerter eller musikoplevelser i Frederiksbergs musikhus Metronomen. Det er nemlig stedet for alle, der kan og vil musikken selv. I 2012 knoklede flere end 80 arrangører med at stable i alt 164 koncerter på benene. Og allerede nu ser det ud til at 2013 bliver et lige så aktivt år for Metronomen. Det er både enkeltpersoner, foreninger og institutioner, der har fået øjnene op for musikhusets muligheder. Og det ligger i konceptet, at de, der låner salen, selv er ansvarlig for at planlægge deres arrangementer fra start til slut.

Metronomen adskiller sig nemlig fra traditionelle spillesteder ved at huset ikke selv sammensætter koncerttilbud, ikke selv booker bands og ikke selv sidder med et bookingbudget. Husets profil skabes udelukkende af de brugere, der vælger af afholde arrangement her. Det skaber i bedste fald et stort ejerskab hos den enkelte aktør, som til gengæld kræver klart definerede rammer for udfoldelse og indflydelse.

Det betyder at ligegyldig hvem du er og hvad du laver, så har du mulighed for at arrangere og afvikle koncert i Metronomen. Det eneste det kræver er at arrangementet er offentligt tilgængeligt, og at det oprettes på www.kultunaut.dk (hvilket er gratis).

Metronomen, der i starten hed ”Byggeriets Hus”, har alle dage været et anderledes hus. Beliggende for enden af Aksel Møllers Have blev huset opført i kulturbyåret 1996 af Frederiksberg Kommune som et af de største kulturby-initiativer overhovedet. Byggeriets Hus var tænkt som en udstillings- og demonstrationsbygning for dansk byfornyelse og byggeri, og blev siden i en årrække anvendt til en lang række forskellige kulturelle aktiviteter. I oktober 2010 blev huset omdøbt til Metronomen, hvilket var anslaget for husets musikprofil.

Læs mere om huset på www.metronomen.frederiksberg.dk