Prisnomineret lydinstallation på Solbjerg Plads

Biblioteket Frederiksberg og lydkunstner Ingeborg Okkels kulturmakkerskab ‘Lyden af min by’ er netop blevet nomineret til Golden Cubes Awards – en international pris, der hylder de bedste eksempler på arkitekturundervisning- og formidling til børn og unge.

På Solbjerg Plads spiller 32 nedgravede højttalere musik og lyde for alle, som opholder sig på pladsen. Lydplatformen er den eneste af sin art i Nordeuropa, og den er udgangspunktet for kulturmakkerskabet `Lyden af min by´.

I 'Lyden af min by' har elever fra Skolen på Nyelandsvej optaget lyde på Solbjerg Plads, Frederiksberg Hovedbibliotek, Frederiksberg Centret, metroen og deres skole og samlet disse hverdagslyde til et værk, der fortæller dets egen historie om Frederiksberg. 

I forløbet har eleverne fået en erkendelse af, hvor meget lyd og støj vi omgiver os med hver dag, men også hvor meget musik der findes i vores hverdagslyde.

Lyt til lydværket: https://fkb.dk/nyheder/nyt-fra-biblioteket/lyt-til-lyden-af-frederiksberg

Prisuddeling i Rio de Janeiro
Vinderen af prisen bliver afsløret i slutningen af april 2020. Foruden kategorien ‘Audiovisuelle medier´, som ‘Lyden af min by’ er nomineret i, uddeles der priser i kategorierne institutioner, skoler, trykte medier og skoler.

 

Fakta

  • Golden Cubes Awards er en pris, der uddeles hvert tredje år af The International Union of Architects (UIA) og har til formål at sætte fokus på vigtigheden af at børn og unge lærer om arkitektur, byplanlægning og bæredygtig udvikling.
  • Lyden af min by er støttet af Statens Kunstfond og udarbejdet i et kulturmakkerskab, som er et af bibliotekets faste tilbud til skoler på Frederiksberg. Her udvikler skoler og bibliotek et anderledes og skræddersyet læringsforløb, som oftest for en hel årgang.